2245071432,2245022797 Λευκός, Κάρπαθος seamelodype@gmail.com
hero image

 

Sea Μelody

Ενοικιαζόμενα δωμάτια / Studios Αpartments Κάρπαθος


 

Περιηγητές και Πεζοπόροι

Αν υπάρχει ένας παράδεισος στο Αιγαίο που προσφέρεται για περιηγητές-πεζοπόρους, τον βρίσκετε στην Κάρπαθο. Ξεχασμένες, αρχαίες πολιτείες, οικισμοί χωρίς δρόμους, χωρίς ρεύμα, χωρίς σύγχρονες παρεμβάσεις. Συγκλονιστικά τοπία και λιθόστρωτα αιώνων! Οι πεζοπορικές διαδρομές διατρέχουν όλο το νησί. Αυτές του βόρειου τμήματος ξεχωρίζουν.

 

Αυλώνα-Τρίστομο (3 ώρες)

Αυλώνα-Βρουκούντα (1,5 ώρα)

Διαφάνι-Δίαυλος-Τρίστομο
Απόσταση: 13 χλμ.
Χρόνος χωρίς στάσεις:  4 ώρ. 40 λεπτά
Υψομετρικές διαφορές: + - 330 

Αυλώνα-Αρχαία Βρυκούντα
Απόσταση: 4,14 χλμ.
Χρόνος χωρίς στάσεις: 1 ώρ. 25 λεπτά
Υψομετρικές διαφορές: +10 - 290

Οροπέδιο Λάστου-Καλή Λίμνη
Απόσταση: 2,29 χλμ.
Χρόνος χωρίς στάσεις:1,30 ώρα
Υψομετρικές διαφορές: +465

Παλάτια-Αργος-Αγ. Ζαχαρίας (Σαρία)
Απόσταση: 765 μ.
Χρόνος χωρίς στάσεις:50 λεπτά
Υψομετρικές διαφορές: +500

 

Σερφινγκ. καταδύσεις, βόλτες με ποδήλατο

Η Κάρπαθος έχει να προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από ψυχαγωγικές δραστηριότητες και σημεία ενδιαφέροντος. Αν και υπάρχουν πολλές όμορφες παραλίες (πάνω από 75), το νησί έχει να προσφέρει πολλά παραπάνω από μια χαλαρώσει στην παραλία. Η Κάρπαθος είναι ένα εξαιρετικό μέρος με πολλές δραστηριότητες, όπως σέρφινγκ, καταδύσεις, πεζοπορία, περιπάτους, βόλτες με το ποδήλατο και πολλά άλλα.

 

Καταδύσεις, windsurf

Η ιδιαίτερα καθαρή θάλασσα της Καρπάθου και ο τεράστιος πλούτος του βυθού αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες που επιθυμούν να επωφεληθούν από τη μαγεία της υποβρύχιας εξερεύνησης. Η σχολή καταδύσεων που λειτουργεί στο νησί έχει την εμπειρία και της πιστοποιήσεις για ασφαλείς και μαγευτικές καταδύσεις. Η Κάρπαθος είναι ένας παράδεισος για τους windsurfers. Η νότια πλευρά του νησιού, με ανέμους κατά μέσο όρο 6-8 μποφόρ σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και σε συνδυασμό με την βαθιά σμαραγδένια νερά, εκτεταμένες αμμουδερές παραλίες και ζεστό καιρό έχουν βάλει τη Κάρπαθο στο παγκόσμιο χάρτη του windsurfing. 

Οι παραλίες που προτιμούν οι λάτρεις της ιστιοσανίδας βρίσκονται στο νοτιότερο άκρο του νησιού σε μιαν απόσταση 13-15 περίπου χιλιόμετρα από τα Πηγάδια. Τις προσεγγίζετε πηγαίνοντας προς το αεροδρόμιο και στρίβοντας στις κατάλληλες παρακάμψεις. Πρόκειται για παραλίες με άμμο και ολοκάθαρα νερά όπως:

Τα Βατά (13,5 χιλιόμετρα νότια) είναι η πλέον δημοφιλής ανάμεσα στους φίλους του αθλήματος επειδή έχει και ισχυρά ρεύματα και καλή οργάνωση για το άθλημα. Οι δυο συνεχόμενες παραλίες του «Βαλιά» και του «Νικολάκη η Πούντα» (15 χιλιόμετρα νότια) προσελκύουν επίσης πολλούς φίλους του αθλήματος, όπως και η τεράστια αμμουδιά με τα αβαθή νερά Μακρύς Γιαλός.